Полезно

ТРИ идеи за градински мивки

ТРИ идеи за градински мивки

Градинските мивки може да бъдат функционално решение или уникално допълнение във Вашия дом. Те могат да отговорят на нуждите Ви за течаща вода, разположена в близост до барбекюто, лятната кухня или в градината. Или да бъдат красиво декоративно решение под формата на фонтан, което да преобрази изцяло пространството Ви.

Очарователен фонтан направен от саксии от цветя или удобна мивка, която да отговори на нуждите Ви. Чешмите предоставят хиляди възможности за дизайн и изцяло от Вас зависи дали да бъдат съчетани с барбекюто или не.

Ако все още не сте открили своето вдъхновение, не се притеснявайте! В тази статия ще Ви споделим няколко интересни факта и ще Ви дадем три предложения за Вашия двор.

А знаете ли, че…?

ТРИ идеи за градински мивки

В древността хората не разполагали с канализация или система за водоподаване, каквито имаме днес. Те използвали кофи, за да взимат вода от изворите, реките и чешмите на селото, които имали особено значение при поливане на градините и зелените площи. По този начин снабдявали домовете си с вода и я ползвали за пиене, готвене, къпане, пране на дрехи и други нужди.

Градинските чешми и водните фонтани имат дълга история, която може да се проследи хилядолетия назад във времето. Най-ранното откритие е издълбан каменен басейн, който датира от преди около 2000 години преди новата ера. Повечето от древните варианти на чешми разчитали на естествения поток на водата от източници като реки и езера.

Древните римляни развили фонтаните и чешмите, добавяйки много стил и пищност. От тях дошла идеята фонтаните да се използват за декоративни цели на емблематични места в Рим. Някои от най-известните, изградени от тях, чешми са тези в Тиволи и вилата на Адриана в Рим.

Интересни идеи за градински чешми.

В наши дни чешмите и фонтаните се срещат не само на големи обществени пространства, но и в домашни градини и лозя. За да Ви помогнем да се насочите към подходящо решение за Вашето пространство, ние от Elmas Ви представяме няколко интересни идеи за градинските пространства.

ТРИ идеи за градински мивки

Чешма от кофи или метален варел.

Сигурни сме, че във всеки дом може да се намерят съдове като кофи, които сте сложили в килера или мазата,коитоне използвате. Можете да им вдъхнете нов живот, като ги използвате за направата на градинска чешма.

Металните варели са по-лесният вариант. Те са истинско бижу, с което може да разкрасите двора и градината. Допълнително предимство е, че към тях лесно може да се постави чешма или мивка. Освен това, металът е подходящ за външно използване заради издръжливостта си.

Дървените кофи биха Ви затруднили малко повече. При тях тайната е да напаснете съдовете, така че да може да потече вода по тях.

ТРИ идеи за градински мивки

Чешма от буре.

За любителите на бирата това е прекрасно допълнение към градината. Обърнете внимание, че дървото е материал, който лесно се нагрява и запалва. Затова трябва да поставите тази чешма далеч от барбекюто и лятната кухня.

Класиката винаги печели.

Не можем да не споменем и класиката – каменните чешми. Ако не Ви се занимава с изпълнèния от рода на „Направи си сам”, те са идеално решение за Вашата градина. Могат да Ви предложат разнообразие от дизайни, които ще са най-подходящиза Вашето пространство.

А какво би била чешмата без градинското барбекю? Доверете се на екипа на Елмаз и ние ще Ви помогнем изцяло да преобразите градината си. Свържете се с нас на телефон: (+359) 887 38 46 29.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 2 =