Полезно

ТОП 3 идеи за градински барбекюта

ТОП 3 идеи за градински барбекюта

Ако има нещо, което върви ръка за ръка с хубавото време, това е градинското барбекю. Независимо дали планирате излет в планината, да отскочите до някой парк или да прекарате незабравими мигове в градината си, вкусът на Вашата храна ще бъде еднакво добър. 

Преди да изградите барбекю в градината си, ние Ви съветваме да прегледате предишните ни статии. В тях ще откриете полезна информация как да изберете правилното място и как да подготвите зоната за поставянето му. 

Ако вече сте наясно с тези фактори, тази статия е точно за Вас! В нея ние от ELMAS ще Ви представим интересни идеи за градински барбекюта и чешми. Надяваме се с тях да Ви вдъхновим да превърнете градината си в истински рай. 

Градинско барбекю от барабан на пералня.

ТОП 3 идеи за градински барбекюта

Старите перални често се озовават в мазата, гаража, килера или на боклука. В повечето случаи стоят с години забравени в някое ъгълче, докато не се сетите, че е време да ги изхвърлите. Но днес ние Ви предлагаме практична идея, с която да дадете нов живот на старите им части. 

Ще са Ви необходими – инструменти, кръгла решетка за барбекю, колела, 3 винта М8, гайки и барабан от пералня. 

Барабанът лесно може да бъде изваден от всяка пералня, която вече не се използва. Съветваме Ви, когато изберете да направите това барбекю, внимателно да огледате барабана. Проверете дали все още съдържа стари пластмасови части и ги премахнете. В зависимост от това, колко време е бил захвърлен, по него може да има ръжда или плесен. Преценете дали можете да ги почистите, за да използвате този барабан.

Ако е в добро състояние, преминете към следващата стъпка и поставете на дъното му винтовете. Имате нужда от 3 винта М8, гайки и шайби. 

Повечето барабани имат предварително пробити отвори на дъното, които са идеални за закрепване на колелата.  Ако има такива дупки, купете винтове и гайки с размер, който ще пасне в дупките. Ако няма, направете такива. Поставете винтовете в отворите и ги закрепете с помощта на две гайки за всеки. 

Прикрепете колелата към винтовете, като използвате гаечен ключ. Може да използвате стари колела от пазарски колички. Закрепете всяко колело с гайка и ги затегнете здраво с гаечния ключ. 

За да завършите трансформацията, трябва да поставите решетката за барбекю. Най-добрият вариант е да я купите спрямо размера на отвора на барабана. Съветваме Ви да не застопорявате решетката в двата края. Трябва да имате лесен и бърз достъп до вътрешността, за да поставите дървени въглища или дърва и да ги запалите. 

Барбекю от саксия

ТОП 3 идеи за градински барбекюта

Ако първото ни предложение Ви се е сторило прекалено трудно за изработка, имаме още един вариант за Вас! Нуждаете се единствено от сух пясък, станиол, решетка или стоманена мрежа и глинена саксия в размер по Ваш избор. Разбира се, ние Ви препоръчваме да изберете по-голям размер, за да можете по-бързо да приготвите храната си. 

Премахнете чинийката на саксията и проверете дали на дъното има направени дупчици за оттичане на водата. Ако има, оставете ги, защото те ще помагат на въздуха да циркулира и да подклажда огъня. Ако няма, ще се наложи сами да пробиете такива в основата или да вземете нова саксия.  

Следва да покриете дъното със сух пясък или станиол. Уверете се, че заемат цялата повърхност на дъното. 

Ще Ви трябва повърхност, върху която да готвите. Най-лесният вариант е да купите решетка за барбекю в подходящ размер спрямо саксията. Ако не можете да намерите подходяща, вземете стоманена мрежа и я отрежете в кръг, така че да пасне на горната част на глинения съд. 

Последната стъпка е да изсипете дървени въглища или дърва на дъното на глинената саксия и да ги запалите. Изчакайте да се разпалят и загреят и поставете горната част на грила. 

Остава само да се насладите на вкуса на любимата храна! 

Барбекю от кутия за инструменти

Имате стара кутия за инструменти, която само заема място и не знаете какво да правите с нея? А знаете ли, че можете да я преобразите изцяло и да я превърнете в барбекю?

Първата стъпка е да проверите състоянието на кутията. Внимателно прегледайте за наличието на неравности, вдлъбнатини или остатъци от материали. Изчистете я старателно и премахнете ръждата и плесента, ако има такива. 

Втората стъпка е да поставите крачета. Можете да използвате колелца, за да е подвижна, така и стационарни крачета. 

Третата стъпка е да купите подходяща решетка за барбекю, съобразена с размера на кутията. Поставете я, така че лесно да можете да я сваляте, за да поставите в кутията дървени въглища или дърва, за да запалите барбекюто. 

 Това бяха само три от най-интересните идеи как сами да си направите градинско барбекю. Надяваме се да посрещнете топлите дни с много настроение и вкусни изкушения!

Следете нашия блог, защото в следващата статия ще Ви дадем интересни идеи за градински чешми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 15 =