Полезно

Как да се грижите за керамичното барбекю?

Как да се грижите за керамичното барбекю?

Керамичните барбекюта са стилни, функционални и здрави. Те са бъдат добра инвестиция за всеки, който обича да готви на открито. Въпреки това, както всяко друго оборудване за готвене, то изисква поддръжка и грижи, за да функционира оптимално добре и дълго време. 

В тази статия ще ви предоставим съвети за това как да се грижите за своето барбекю и как да го поддържате в добро състояние.

Почистване след всяко използване.

Това е първата стъпка към правилната грижа. То трябва да бъде почиствано след всяко използване. След като приключите с готвенето на грила, оставете го да изстине за около 15 минути. 

Премахнете останалата храна и мазнини от грил решетката с помощта на мека четка или кърпа, напоени в топла вода. След това можете да започнете да го почиствате с помощта на четка и  гъба за почистване. 

Използвайте почистващи препарати, които са специално проектирани за керамични барбекюта, за да предпазите повърхността от надраскване и повреда.Смесете я с вода, за да създадете паста и нанесете върху грила, след което изчистете с мека кърпа. 

За почистване на вътрешността може да използвате същата почистваща смес. Избягвайте да използвате  абразивни средства за почистване, защото те могат да надраскат повърхността на керамиката и да я увредят.

Избягване на прекалено висока температура. 

Въпреки че керамичните барбекюта са изключително издръжливи, те може да се повредят от прекалено висока температура. За да избегнете повреди, избягвайте да го нагрявате с температури над 400 градуса.

Защита на елементите. 

Керамичните барбекюта са изработени от термоустойчиво тефлоново покритие, което е устойчиво на високи температури, но не толкова устойчиво на механични удари. 

За да предотвратите повреди презвреме на експлоатация, покрийте го с капак, когато не го използвате. Това ще го предпази от дъжд, сняг и UV лъчи, които може да повредят керамиката и да доведат до влошаване вкуса на храната.

Надяваме се, че нашите съвети са Ви били полезни и ще Ви помогнат в ежедневието Ви. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + 2 =