Полезно

Как да изберете градинска чешма за двора?

как-да-изберете-градинска-чешма-за-двора

Обичате да се наслаждавате на лятото и да споделяте вкусна храна с любимите си хора? А знаете ли, че градинската чешма е най-доброто допълнение към барбекюто?

Забравете за дългите разходки до къщата, за да измиете ръцете или продуктите. Вече ще имате лесен достъп до течаща вода и ще преживеете едно незабравимо кулинарно приключение в собствената си градина.

Колебаете се дали се нуждаете от лятна градина, за да имате чешма в градината? В тази статия ние от ELMAS ще отговорим на най-често задаваните ни въпроси и ще Ви предоставим съветите на нашите професионалисти.

Нуждаете ли се от външна мивка?

Ако тепърва започвате да изграждате градинско барбекю, е логично до момента да не сте се нуждаели от мивка. Разбира се, понякога инсталирането на такава е логистически невъзможно – разполагате с прекалено малко място или то вече е заето от растителност. Когато пространството не е проблем, тогава трябва внимателно да обмислите възможностите си.

Препоръчваме Ви да добавите градинска мивка, ако:

  • Имате лятна градина.
  • Имате барбекю на открито или планирате да изградите такова. Мивката ще Ви бъде изключително полезна, за да измиете ръцете си, когато сте пипали суровото месо. Освен това, тя ще Ви бъде в помощ за приготвяне и на останалите продукти.
  • Искате да имате определено място, на което винаги ще имате достъп до течаща вода и няма да се налага да влизате в къщата.
  • Обичате да работите в градината и се нуждаете от място, където да свържете маркуча или да вземете вода за поливане и засаждане на цветя.
  • Нуждаете се от допълнителен водоизточник извън дома Ви.

как-да-изберете-градинска-чешма-за-двораТрябва ли да изберете специфичен материал за мивката?

Дворът Ви дава неограничени възможности да развихрите въображението си. Не само, че можете сами да изградите мивката си, а и да заложите на почти всеки модел, предлаган в магазините. Стандартните чешми от неръждаема стомана са добър избор, ако търсите бюджетно решение. Те не само саустойчиви на влага, но и могат да издържат на различните атмосферни условия.

Но, ако искате да създадете едно уникално кътче в градината си, ние Ви препоръчваме каменните градински мивки. Зашеметяващ дизайн, практично оформление и много стил.

С какво трябва да се съобразите при изграждането на мивката?

Първата стъпка е да обърнете внимание на Вашето пространство. Всяка градина е уникална и има различно разпределение и площи. Отговорете на въпроса: „Колко място има за мивката?”.

Тук не Ви препоръчваме да я правите близо до къщата или на площ, заета от растителност като цветя, дървета, храсти и плодови насаждения. Ако имате възможност, разположете я в непосредствена близост до барбекюто.

Не се фокусирайте само върху ширината. Дълбочината също е от значение! Тя трябва да отговаря на задачите, за които Ви е необходима. Помислете за какво искате да я използвате – за измиване на ръцете и продуктите или за почистване на мръсните съдове след храната. Ако имате намерение да използвате съдомиялната в къщата, не се нуждаете от голяма дълбочина. Когато искате да имате повече възможности -е добре да заложите на дълбока мивка!

Имайте предвид, че колкото по-дълбока е чешмата, толкова по-малко място за съхранение ще имате под нея.

Трябва да помислите и дали се нуждаете само от студена или и от топла вода. В някой случай е невъзможно да се осигури топла вода в двора. Всичко зависи от архитектурните особености и водопроводната система.

Нуждаете се от помощ с избора на мивка? Ние от ELMAS сме готови да Ви помогнем да реализирате и най-смелите си мечти. Свържете се с нас на телефон: +359 887 38 46 29.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 4 =