Полезно

Как да поддържате своите градински чешми?

Как да поддържате своите градински чешми?

Градинските чешми са прекрасен начин да създадете едно функционално и организирано кътче в двора. С тях ще запазите пространството чисто и ще си осигурите ненадминато удобство. За да го постигнете, трябва да обръщате специално внимание на поддръжката им.

За разлика от мивките в домакинството, те са постоянно изложени на метеорологичните условия – слънце, вятър, дъжд и драстични промени във времето. Това означава, че тяхната грижа е от значение за добрата им визия и работа. 

Време е за почистване! В тази статия ние от Eлмаз ще Ви споделим как правилно да поддръжате чешмите в градината. 

Почиствайте редовно и нежно!

Грижата е пряко свързана с материала на мивката. Например неръждаемата стомана не се оцветява толкова лесно, колкото други материали като мрамор и камък. Наред със зацапвания от експлоатацията, често в чешмата ще откриете листа, цветен прашец, прах и пепел, ако има наблизо барбекю. 

Първата стъпка е внимателното почистване. Препоръчително е да го правите поне два пъти в седмицата като пускате водата и отмивате падналия прах и премахвате листата. 

Избягвайте агресивни почистващи препарати с химични съставки. Те чрез канализацията могат да проникнат в почвата и да я отровят. Не използвайте и абразивни материали, които могат да оставят драскотини по повърхността на чешмата. 

Препоръчително е да използвате обикновен препарат за съдове и топла вода, за да измиете натрупаните замърсявания. Ако има само прах, можете да го забършете с леко навлажнена микрофибърна кърпа. 

Никога не изливайте мазнина или олио в канала!

Дори да имате монтирана система за изхвърляне на боклук в мивката, избягвайте да изхвърляте олио, мазнини, салатен дресинг и всичко с високо съдържание на мазнини. Въпреки че могат лесно да се измият в течна форма, те залепват от вътрешната страна на тръбите и могат да причинят запушване. 

Надяваме се нашите съвети да са Ви били от полза. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата и ще Ви помогнем да създадете прекрасно пространство на двора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =