Полезно

Как да готвите на керамично барбекю?

Как да готвите на керамично барбекю?

Керамичните барбекюта са изключително популярни сред любителите на грилове. Те предлагат отличен вкус на храната и разнообразие в опциите за приготвяне на храната. 

Използват се  за готвене на различни видове храни като печено месо и зеленчуци, а понякога дори пица. То предлага прецизен контрол на температурата и задържа влагата на храната, която се приготвя. Това означава, че вашият грил ще ви помогне да приготвяте вкусни ястия.

В тази статия ще разгледаме някои от основните принципи за готвене на  барбекю, които ще Ви помогнат да готвите вкусни ястия за близки и приятели.

Подготовка на барбекюто

Преди да започнете да готвите, трябва да се уверите, че скарата е подготвена правилно. Поставете въглищата или дървата на дъното и използвайте вентилационната система на барбекюто, за да регулирате температурата. Изчакайте, докато температурата на грила стане подходяща за приготвяне на храната.

Съвети за готвене

Готвене на месо  – трябва да знаете какво време и температура са подходящи за определени видове месо. Например, за кюфтета и кебапчета подходящата температура е от около 110-120 градуса, докато за свинските ребра тя трябва да е около 135-150 градуса. Важно е да използвате месо, което е подходящо за готвене на керамично барбекю, за да постигнете най-добри резултати. 

Готвене на зеленчуци – те могат да бъдат приготвени  със същата лекота, както и месото. Изберете зеленчуци, които са по-устойчиви на високи температури и могат да бъдат приготвени директно върху грила. Например  зелен или червен пипер, картофи, тиквички, крехки моркови и домати. Зеленчуците се приготвят бързо, така че трябва да следите тяхното печене внимателно, за да не изгорят.

Готвене на пици – барбекютата са  перфектни за приготвяне на пици, тъй като предлагат добра термична стабилност. Пицата може да бъде поставена директно върху грила или върху плоча за печене, която трябва да бъде поставена върху решетката. За най-добри резултати, използвайте тесто за пица, което не съдържа твърди мазнини.

Керамичните барбекюта предлагат разнообразни възможности за готвене на храна. За постигане най-добри резултати, трябва да следвате правилната процедура за подготовка на грила, да знаете правилната температура за готвене на определени видове храни и да изберете правилните аксесоари. Следвайки тези съвети, Вие можете да готвите всякакви продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 4 =