Полезно

Каква е цената за изграждане на градинско барбекю?

Каква е цената за изграждане на градинско барбекю?

Градините са безценни съкровища на всяка къща. Те предоставят хиляди възможности за обособяване на пространство – открита веранда, кът за почивка, кухненско пространство или градинско барбекю. Готвенето на открито не само ще разнообрази ежедневието Ви, но и ще внесе в него много романтика и вкусни преживявания.

Колебаете се дали градинските барбекюта са подходяща инвестиция за Вас? Не знаете какви са техните особености? В тази статия ще отговорим на въпросите, които най-често задавате на нашите консултанти.

Кое е най-подходящото място за градинско барбекю

Всеки двор се различава не само по форма и големина, но има и специфични особености. За да изберете най-подходящото място на Вашето барбекю, трябва да се съобразите с няколко важни фактора:

  • Безопасност – градинското барбекю трябва да се направи на равна повърхност БЕЗ трева, храсти или дървета, които да висят над него. Не трябва да има и постройки и бараки в близост до него, защото има голяма опасност от запалване. 

Колкото по-голяма е конструкцията, толкова по-стабилна трябва да е основата. В зависимост от вида на барбекюто, може да се нуждаете и от бетонна основа. 

Позицията на барбекюто трябва да бъде съобразена и с обичайните модели на вятъра и как димът, който ще излиза от него, ще повлияе на възможностите за сядане. 

  • Практичност – не всяко място е подходящо да сложите градинско барбекю. Ако нямате открита кухня е добре да помислите за храната, която ще приготвяте на него. Трябва да създадете възможно най-краткия път от кухнята до барбекюто, за да не обикаляте целия двор.
Каква е цената за изграждане на градинско барбекю?

Каква трябва да е дистанцията между външното барбекю и къщата? 

Вече засегнахме колко важна е безопасността при позициониране на барбекюто във Вашия двор или градина. Разбира се, разстоянието трябва да бъде съобразено с големината на пространството. Правилото е – то да бъде разположено поне на 7 метра от къщата, а идеалният вариант е между 10 и 15 метра от всяка постройка, за да намалим риска от запалване.

Не забравяйте, че ще работите с огън и ще приготвяте храна на открито. Добре е предварително да се подсигурите и да имате пожарогасители в близост, за да можете да реагирате адекватно при необходимост.

Какъв вид гориво да изберем за градинското барбекю? 

В предните две статии разгледахме подробно предимствата и недостатъците на електрическите барбекюта, барбекютата на газ и на дървени въглища. Не пропускайте и Вие да направите информирано решение за Вашето външно барбекю.

В нашия онлайн магазин ще откриете външни камини ELMAS със специална огнеупорна конструкция. Това Ви позволява да използвате различни видове горива като дървени въглища, дървени трупи и дърва за огрев. 

Каква е цената за изграждане на градинско барбекю? 

Трудно е да знаете предварително колко ще Ви струва изграждането на барбекю. Тук съществуват много фактори, с които трябва да се съобразите. Например дали ще изберете готово барбекю, сглобяемо или ще искате да бъде направено специално за Вашия дом. 

Ако изберете третия вариант, цената зависи от големината на конструкцията, вида на материалите и трудността на композицията. 

Сглобяемите барбекюта, които ще откриете в нашия онлайн магазинимат качествена изработка и дават възможност за приготвяне на вкусна храна. Тяхната цена варира от 600 до 2000 лева. 

С това ще завършим тази статия. Надяваме сме да сме Ви помогнали да научите нещо ново за градинските  барбекюта. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =